Saltar a continguts

Club Karate Sant Cugat

Navegació

 
 
 

Menú principal

Beneficis

Imatge de complement
Aspecte físic

La practica del karate promou entre les persones que ho practiquen i tu pots ser una d'elles el desenvolupament d'una sèrie de beneficis, tant a nivell físic com psicològic. En l'aspecte físic, el karate et proporcionarà velocitat, coordinació, elasticitat, força i resistència.Tot això t'ajudarà a aconseguir i mantenir una bona forma física general al costat d'un bon desenvolupament psicomotriu. En el plànol psicològic, el karate afavoreix la teva concentració, la teva confiança, la teva seguretat i la teva autoestima sent especialment importants els valors de tolerància i respecte als altres. Per tot això el Karate-Do aporta tot un seguit de factors positius a la formació dels nens i la potenciació d'aquests valors en els adults.

Per a dones

El karate és una disciplina esportiva igualment idònia per a homes i dones. De fet les classes són mixtes, homes i dones entrenen junts. Les noies podeu potenciar la vostra elasticitat corporal innata mitjançant la seva pràctica. La modalitat de Kata, compta amb una indubtable bellesa que el farà encara més atractiu per a vosaltres. A més per a les noies, cal destacar que el karate suposa aprendre i assimilar una sèrie de tècniques de defensa personal, que us donaran seguretat en vosaltres mateixes.
En contra d'alguns estereotips més o menys difosos, el karate no és un esport violent. Des de les primeres classes, se't transmetrà un profund respecte pels altres que fa que el teu aprenentatge se suporti en un estricte control físic i mental.

 

Imatge de complement
Fem Mokuso (concentració)
Ampliar imatge
Karate com teràpia

Els efectes beneficiosos de l'activitat física, practicada regular i adequadament, per a la salut són molt documentats; menys conegut és el seu efecte positiu sobre l'estat d'ànim. L'esport té una clara repercussió en els estats mentals, amb un alt potencial antidepressiu; i el seu efecte de vegades és fins i tot major que la psicoterapia o les pastilles.Les investigacions científiques sobre la pràctica de l'art marcial indiquen que aquesta produeix efectes psicosocials diferents (i majors) a les produïdes per altres activitats físiques.

No té edat

Començar a practicar karate o mantenir la bona forma a través d'ell no està nomès reservat als joves i nens. Aquest esport permet la iniciació a qualsevol edat, amb sistemes de perfeccionament i entrenament graduals i progressius. Mentre que en altres esports s'abandona la practica activa al complir anys, el karate és garantia d'una forma física adequada a qualsevol edat. És valgut per a qualsevol generació, fills pares i avis. Tots a qualsevol edat poden seguir el seu propi ritme d'entrenament.

La familia
Ampliar imatge
Aquest web forma part de: Sant Cugat Entitats